miercuri, 29 ianuarie 2020

10 fotografii cu peisaje superbe din diferite zone ale lumii. Miercurea fără cuvinte (372)

Am ales astăzi 10 fotografii superbe cu peisaje, imagini din diferite locuri ale lumii, publicate pe site-ul 500px.com. A venit vremea episodului 372 din serialul cu poze, intitulat "Miercurea fără cuvinte". Mai multe imagini descoperiți pe blogul lui Carmen.

Mă găsiți și AICI, pe celălalt blog nou. O zi faină! 😃

Dramatic Skagsanden  by Daniel Fleischhacker on 500px.com


Dramatic Skagsanden by Daniel Fleischhacker

Golden morning... by Daniel Řeřicha on 500px.com


Golden morning... by Daniel Řeřicha

Radiant Embers by Ray Cologon on 500px.com


Radiant Embers by Ray Cologon

Mirroring by Martin Rak on 500px.com


Mirroring by Martin Rak

Matin brumeux by Raphaël Odin on 500px.com


Matin brumeux by Raphaël Odin

Dolomiti drama by Jean-Francois Chaubard on 500px.com


Dolomiti drama by Jean-Francois Chaubard

Never Ending Sunrise by Carsten Meyerdierks on 500px.com


Never Ending Sunrise by Carsten Meyerdierks

Mad World  by Aaron Groen on 500px.com


Mad World by Aaron Groen

Hasliberg  by Anita  on 500px.com


Hasliberg by Anita

Snow Realm by Kilian Schönberger on 500px.com


Snow Realm by Kilian Schönberger

Copyright © 2020 500px. All rights reserved. All photographs are the properties of the authors.

sâmbătă, 25 ianuarie 2020

Australian Open 2020: Simona Halep trece de Yulia Putintseva și este în optimi (VIDEO)!

australian open 2020 Simona Halep vs Yulia Putintseva REZUMAT VIDEO youtube Simona Halep vs Yulia Putintseva Highlights | Australian Open 2020 Round 3 | Eurosport
Simona Halep, Australian Open 2020 / Photo: Getty Images

Simona Halep (3 WTA) a învins-o pe Yulia Putintseva (locul 38 mondial) cu scorul de 6-1, 6-4 în turul al treilea la Australian Open 2020 și s-a calificat în optimile primului Grand Slam al anului. Simona Halep o va întâlni în optimi la Australian Open 2020 pe belgianca Elise Mertens (17 WTA),
”Mă bucur pentru că am parte de un an foarte bun aici, mă bucur de fiecare moment, dau totul și sunt foarte fericită pentru că am intrat în a doua săptămână la Australian Open. Nu mă gândesc la celelalte jucătoare, ci la ce fac eu. Știu că trebuie să fiu concentrată 100% și să dau tot ce e mai bun. Mă bucur că pot juca în fața acestui public special, mă simt foarte bine aici”, a spus campioana de la Wimbledon 2019 după meci, potrivit site-ului Digi Sport.
Simona Halep este foarte aproape să ajungă pe locul 2 mondial după Australian Open 2020. Sportiva noastră poate fi depășită numai de Kiki Bertens dacă olandeza va câștiga finala Australian Open 2020, iar Simona va fi învinsă în optimi de Elise Mertens.
Felicitări, Simona Halep! Mult succes la partida următoare!

REZUMAT VIDEO: Simona Halep vs Yulia Putintseva Highlights | Australian Open 2020 Round 3 | Eurosport



Simona Halep vs Yulia Putintseva highlights from Round 3 of the 2020 Australian Open in Melbourne by Eurosport (YouTube), 25 ian. 2020

VIDEO: Simona Halep press conference (3R) | Australian Open 2020



Simona Halep press conference (3R) | Australian Open 2020 by Australian Open (YouTube), 25 ian. 2020

vineri, 24 ianuarie 2020

Vasile Alecsandri - "Hora Unirii" ("Hai să dăm mână cu mână cei cu inima română"). "24 IANUARIE, ZI DE AUR A VEACULUI" (documentar TVR realizat pentru Ziua Unirii Principatelor Române)

Vasile Alecsandri Hora Unirii versuri hai sa dam mana cu mana cei cu inima romana Mica Unire 24 ianuarie 1859
Vasile Alecsandri (n. 21 iulie 1821, Bacău — d. 22 august 1890, Mircești, județul Iași)

Vasile Alecsandri - Hora Unirii

Hai să dăm mână cu mână
Cei cu inimă română,
Să-nvârtim hora frăţiei
Pe pământul României!

Iarba rea din holde piară!
Piară duşmănia-n ţară!
Între noi să nu mai fie
Decât flori şi omenie!

Măi muntene, măi vecine,
Vină să te prinzi cu mine
Şi la viaţă cu unire,
Şi la moarte cu-nfrăţire!

Unde-i unul, nu-i putere
La nevoi şi la durere.
Unde-s doi, puterea creşte
Şi duşmanul nu sporeşte!

Amândoi suntem de-o mamă,
De-o făptură şi de-o seamă,
Ca doi brazi într-o tulpină,
Ca doi ochi într-o lumină.

Amândoi avem un nume,
Amândoi o soartă-n lume.
Eu ţi-s frate, tu mi-eşti frate,
În noi doi un suflet bate!

Vin' la Milcov cu grăbire
Să-1 secăm dintr-o sorbire,
Ca să treacă drumul mare
Peste-a noastre vechi hotare,

Şi să vadă sfântul soare
Într-o zi de sărbătoare
Hora noastră cea frăţească
Pe câmpia românească!



Alexandru Flechtenmacher Hora unirii compozitor Alexandru Flechtenmacher Hora Unirii Mica Unire 24 ianuarie 1859
Alexandru Flechtenmacher
"Hora Unirii" este o poezie de Vasile Alecsandri, publicată pentru prima dată în 1856, în "Steaua Dunării", revista lui Mihail Kogălniceanu. Se cânta mereu pe data de 24 ianuarie, când s-au unit Moldova și Țara Românească, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Muzica a fost compusă de Alexandru Flechtenmacher, informează Wikipedia.
Alexandru Flechtenmacher (n. 23 decembrie 1823, Iași, Moldova - d. 28 ianuarie 1898, București, România), pe numele său complet Alexandru Adolf Flechtenmacher, a fost un compozitor, violonist, dirijor și pedagog din Moldova.
În perioada 1 noiembrie 1864 - 1869, Alexandru Flechtenmacher a fost director la Conservatorul de Muzică și Declamațiune din București, instituție care a devenit ulterior Universitatea Națională de Muzică din București.
Este autorul primei operete românești, „Baba Hârca“, pe text de Matei Millo. Premiera a avut loc pe 26 decembrie 1848 la Teatrul Național din Iași.
A compus, de asemenea, muzica pentru "Hora Unirii", pe versurile scrise în 1855 de poetul Vasile Alecsandri, precum și primele vodeviluri și cuplete pentru piesele lui V. Alecsandri și cântece patriotice.
În perioada 1853-1858, Alexandru Flechtenmacher a fost prezent în Craiova, unde a dirijat cu prioritate muzica compusă de el însuși, din care putem enumera opereta-vrăjitorie "Baba Hârca", melodrama națională cu cântece "Cetatea Neamțului", operetele "Crai Nou" și "Sacagiu", vodevilurile "Fermecătorița" (după George Sand), "Cimpoiul dracului" și "Banii, gloria și amorul", drama cu muzică "Zavera lui Tudor", opera în trei acte "Fata de la Cozia", spectacolele cu muzică "Banul Mărăcine" și "Iancu Jianu, căpitan de haiduci", feeria muzicală "Fata aerului", compusă în colaborare cu Eduard Wachmann.
A fost fiul juristului Christian Flechtenmacher, notează Wikipedia.

Alexandru Ioan Cuza Carol Popp de Szathmáry Alexandru Ioan Cuza portret pictura Mica Unire Unirea Principatelor 24 ianuarie tablou pictat de Carol Popp de Szathmáry Alexandru Ioan Cuza
Carol Popp de Szathmári - Alexandru Ioan Cuza (circa 1865)


Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1918), a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea și reprezintă unirea statelor Moldova și Țara Românească. Unirea este strâns legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească, potrivit Wikipedia.

În 1859 se realizeaza Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza. Într-o dimineaţă, Nicolae Grigorescu îi relatează lui A. Vlahuţă: "Ne vine vestea ca s-a ales Cuza domnitor în amândouă capitalele. Am lăsat tot, am pus şaua pe cal, şi fuga la târg. Atunci am vazut eu ce va sa zică bucuria unui popor. Cântece, jocuri, chiote în toate părţile. Îşi ieşeau oamenii în drum cu oala plină cu vin; care cum se întâlneau luau vorba de Cuza, de unire, se îmbrăţişau şi încingeau hora în mijlocul drumului. Şi era un ger de crăpau pietrele. Da' unde mai stă cineva în casă? Am văzut bătrâni care plângeau de bucurie.", informează www.istoria.md.

Alexandru Ioan Cuza (sau Alexandru Ioan I; născut la 20 martie 1820, Bârlad, Moldova, astăzi în România și decedat la 15 mai 1873, Heidelberg, Germania) a fost primul domnitor al Principatelor Unite și al statului național România. A participat activ la mișcarea revoluționară de la 1848 din Moldova și la lupta pentru unirea Principatelor. La 5 ianuarie 1859, Cuza a fost ales domn al Moldovei, iar la 24 ianuarie 1859 și al Țării Românești, înfăptuindu-se astfel unirea celor două principate. Devenit domnitor, Cuza a dus o susținută activitate politică și diplomatică pentru recunoașterea unirii Moldovei și Țării Românești de către Puterea suzerană și Puterile Garante și apoi pentru desăvârșirea unirii Principatelor Române pe calea înfăptuirii unității constituționale și administrative, care s-a realizat în ianuarie 1862, când Moldova și Țara Românească au format un stat unitar, adoptând oficial, în 1862, numele de România și formând statul român modern, cu capitala la București, cu o singură adunare și un singur guvern.
Cuza a fost obligat să abdice în anul 1866 de către o largă coaliție a partidelor vremii, denumită și "monstruoasa coaliție", din cauza orientărilor politice diferite ale membrilor săi, care au reacționat astfel față de manifestările autoritare ale domnitorului, scrie Wikipedia.

Carol Popp de Szathmári (născut în 11 ianuarie 1812, Cluj, Imperiul Austriac - decedat la 3 iulie 1887, București) a fost un pictor și grafician maghiar din Transilvania, primul fotograf de artă și documentarist din Regatul Român și unul dintre primii zece fotografi din Europa, informează Wikipedia.

Theodor Aman - Proclamarea Unirii
Theodor Aman - Proclamarea Unirii (Muzeul Naţional de Istorie a României)

Theodor Aman (născut în 20 martie 1831, Câmpulung-Muscel — decedat la 19 august 1891, București) a fost pictor și grafician, pedagog, academician român, întemeietor al primelor școli românești de arte frumoase de la Iași și București, potrivit Wikipedia.

24 IANUARIE, ZI DE AUR A VEACULUI (VIDEO TVR)



De Ziua Unirii Principatelor Române, vă invităm să urmăriți documentarul "24 ianuarie, Zi de aur a veacului". În cadrul acestui documentar, realizatorii ne propun un moment cu Maria Tănase interpretând "Hora Unirii".
Echipa Televiziunii Române care a realizat acest documentar:
Redactor: Maria Preduţ
Montaj: Rodica Orezeanu-Pavel
Imagine: Ioan Cornelius-Slătinaru
de la TVR (YouTube), 24 ian. 2014

Sursa: cristi-raraitu.blogspot.com

joi, 23 ianuarie 2020

Australian Open 2020: Simona Halep trece de Harriet Dart și se califică în turul al treilea!

Simona Halep Australian Open 2020 simona halep vs Harriet Dart australian open 2020 rezumat video youtube highlights second round simona halep australian open turul al doilea cristi milla blog 2
Simona Halep, Australian Open 2020 / Photo Source: Australian Open (Twitter)

Simona Halep (3 WTA) a învins-o pe britanica Harriet Dart în două seturi, cu scorul de 6-2, 6-4, și s-a calificat în turul 3 la Australian Open 2020. Simona Halep va juca a şasea oară în carieră în turul al treilea la Melbourne, unde o va întâlni pe Yulia Putintseva din Kazahstan, locul 38 mondial.

”A fost puţin periculos pe final, mi-am pierdut din concentrare. Mă bucur că m-am calificat. Îmi place să joc sub presiune, e mai distractiv, dar aş fi preferat să termin mai repede acest meci. Ar fi foarte frumos să câştig încă un Grand Slam, dar mai am mult până acolo. Mă bucur să joc în faţa acestui public, mereu primesc aplauze călduroase aici şi sper ca acesta să fie locul unde voi obține al treilea trofeu de Grand Slam", a spus Halep, după partida cu Dart, potrivit site-ului Digi Sport.

Felicitări, Simona Halep! Mult succes la partida următoare!

Simona Halep vs Harriet Dart Highlights | Australian Open 2020 Round 2 | Eurosport



Simona Halep vs Harriet Dart highlights from Round 2 of the 2020 Australian Open in Melbourne by Eurosport (YouTube), 23 ian. 2020

Simona Halep on-court interview (2R) | Australian Open 2020 (VIDEO)



Simona Halep on-court interview (2R) | Australian Open 2020 by Australian Open (YouTube), 23 ian. 2020

VIDEO: Simona Halep press conference (2R) | Australian Open 2020



Simona Halep press conference (2R) | Australian Open 2020 by Australian Open (YouTube), 23 ian. 2020

miercuri, 22 ianuarie 2020

10 peisaje superbe de iarnă, fotografii din diferite locuri ale lumii. Miercurea fără cuvinte (371)

Am ales astăzi 10 fotografii superbe cu peisaje de iarnă, imagini din diferite locuri ale lumii, publicate pe site-ul 500px.com. A venit vremea episodului 371 din serialul cu poze, intitulat "Miercurea fără cuvinte". Mai multe imagini descoperiți pe blogul lui Carmen.

Mă găsiți și AICI, pe celălalt blog nou. O zi faină! 😃

blueberry house by Andrew Bazanov on 500px.com


blueberry house by Andrew Bazanov

Arbre du frimas by Andre Villeneuve on 500px.com


Arbre du frimas by Andre Villeneuve

Heavy weather  by wim denijs on 500px.com


Heavy weather by wim denijs

Minnewanka Lake Sunset by Annie Fu on 500px.com


Minnewanka Lake Sunset by Annie Fu

喀纳斯冰雪风光 by yb超凡  on 500px.com


Photo by yb超凡

Jalovec in winter by Edvard - Badri Storman on 500px.com


Jalovec in winter by Edvard - Badri Storman

Winter by Nicola Di Nola  on 500px.com


Winter by Nicola Di Nola

Winter Farm by Sean Bagshaw on 500px.com


Winter Farm by Sean Bagshaw

Cerkiew zimową porą by Jarek Marchewka on 500px.com


Cerkiew zimową porą by Jarek Marchewka

Lussari  by Nicola Chinellato on 500px.com


Lussari by Nicola Chinellato

Copyright © 2020 500px. All rights reserved. All photographs are the properties of the authors.

marți, 21 ianuarie 2020

Australian Open 2020: Simona Halep trece de Jennifer Brady cu 7-6, 6-1 în primul tur

simona halep australian open 2020 primul tur halep brady Simona Halep vs Jennifer Brady | Highlights | Australian Open 2020 Round One
Simona Halep, Australian Open 2020 / Foto: Getty Images

Simona Halep (3 WTA) a învins-o pe americanca Jennifer Brady în primul tur de la Australian Open 2020 cu scorul de 7-6, 6-1. În turul al doilea la Australian Open 2020, Simona Halep o va întâlni pe britanica Harriet Dart (165 WTA) care a trecut în prima rundă de japoneza Misaki Doi (82 WTA).
”A fost un meci dificil. Am mai jucat acum câteva luni și am ajuns până la setul decisiv. Mă bucur că am trecut de acest meci, aștept turul următor. Mă simt foarte bine în Australia, îmi place să joc aici. În setul al doilea mi-am găsit ritmul mai bine, am reușit s-o plimb mai mult pe teren. Am fost mai puternică și m-am descurcat mai bine în setul secund. E foarte bine că îl am pe Darren înapoi în echipa mea", a spus Simona Halep, la finalul partidei cu Brady, informează site-ul Digi Sport.
Felicitări, Simona Halep! Mult succes la partida următoare!

Simona Halep vs Jennifer Brady | Highlights | Australian Open 2020 Round One | Eurosport



Jennifer Brady vs Simona Halep highlights from Round 1 of the 2020 Australian Open in Melbourne.
by Eurosport (YouTube), 21 ian. 2020

Simona Halep on-court interview (1R) | Australian Open 2020



Simona Halep on-court interview following her victory in the first round of the Australia Open 2020.
by Australian Open TV (YouTube), 21 ian. 2020

Simona Halep: "I've been a little bit more aggressive" | Australian Open 2020 R1



Simona Halep's press conference following her victory in the first round of the Australia Open 2020.
by Australian Open TV (YouTube), 21 ian. 2020

Ion Pribeagu - ”O aventură galantă” (poezie satirică)

ion pribeagu o aventura galanta poezie ion pribeagu poezii deocheate ion pribeagu poezii impertinente o aventura galanta ion pribeagu poezii sugubete, ion pribeagu versuri haioase cristi milla blog 2
Foto: Pinterest

Motto:

În această lume slută
Un strop de umor ajută!
(Ion Pribeagu)

O aventură galantă (de Ion Pribeagu)

Într-o seară, pe la zece,
N-a fost cald, dar nici prea rece,
Am avut o aventură,
Nici cu Haike, nici cu Sură,

O coniţă delicioasă,
Nici urâtă, nici frumoasă,
Şi-am intrat cu ea în vorbă,
Nici de Cosmos, nici de ciorbă.

Avea ochii ca doi aştri,
Nici căprui, dar nici albaştri,
Gura dulce, zâmbitoare,
Nici prea mică, nici prea mare,

Sânii, două rândunele,
Nici prea mari, nici mititele,
Şi vorbind cu ea în şoaptă
Nici prostuţă, nici deşteaptă.

Ne-am plimbat vreo cinci minute,
Nici încet, dar nici prea iute,
Discutând ca la Geneva,
Nici de-Adam şi nici de Eva.

Şi-am ajuns la ea acasă,
Nici prea’naltă, nici prea joasă,
Locuinţă minunată,
Nici murdară, nici curată.

Mi-a dat o cafea uşoară,
Nici prea dulce, nici amară,
Ş-a început să se dezbrace,
Nici încolo, nici încoace,

I-am sorbit formele toate,
Nici din faţă, nici din spate,
Pielea-i cu miros de nalbă,
Nici prea neagră, nici prea albă.

Avea talia subţirică,
Nici prea mare, nici prea mică,
Braţe albe, voluptoase,
Nici subţiri, dar nici prea groase,

Nişte-îmbrăţişări divine,
Nici prea multe, nici puţine,
Ş-o sofa cu dungi banale,
Nici prea tare, nici prea moale.

Cum o sărutam prin beznă,
Nici pe nas şi nici pe gleznă,
Bate cineva la uşe,
Nu-i nici unchi, dar nici mătuşe,

Ci bărbat-su, Şmil din piaţă,
Nici cu cioc, nici cu mustaţă,
Dar cu un baston de mire,
Nici prea gros, dar nici subţire.

Inimioara mea pustie,
Nu-i nici moartă, nu-i nici vie
Simt un fior care mă trece,
Nici prea cald, dar nici prea rece,

Şi când mă rugam – Prea Sfinte,
N-am fost prost, dar nici cuminte,
Doamne, scoate-mă din ladă,
Nici în curte, nici în stradă,

Deodată uşa scapă,
Nici se sparge, nici se crapă,
Şi stă Şmil ca un sihastru,
Văd nici verde, nici albastru.

Ce cauţi aici? – Mă întreabă,
Nici în pripă, nici în grabă,
I-am spus, fără să-mi dau seama:
Nici pe tata, nici pe mama!

Ci aştept, în tot minutul,
Nici maşina, nici şerutul…
… Şi au curs bastoane în mine,
Nici prea multe, nici puţine!

Restul n-are importanţă,
Nici spital, nici ambulanţă,
Ştiu c-am stat trei luni jumate,
Nici pe burtă, nici pe spate,

De atunci mi-e viaţa roză,
Nici în versuri, nici în proză,
Şi aştept o aventură,
Ori cu Haike ori cu Sură.

poezie satirică de Ion Pribeagu

o aventura galanta ion pribeagu poezii impertinente ion pribeagu poezii deocheate ion pribeagu versuri haioase cristi milla blog 2
Ion Pribeagu (n. 27 octombrie 1887 Sulița, județul Botoșani – d. 1971, Tel Aviv, Israel) a fost pseudonimul literar al lui Isac Lazarovici, poet și umorist evreu originar din România, informează Wikipedia. Până să se hotărască la pseudonimul literar de Ion Pribeagu, care l-a consacrat, a început prin a-și anagrama prenumele și a folosit primul pseudonim: Sachi Disperatu. Au urmat apoi alte pseudonime: Ion Palavră, Ivan Turbincă, Ion Vraiște, Vasile Ispravă, Vasile Găină. A scris foarte mult în viața lui: piese, reviste, cronici și în proză, dar mai ales în versuri. Ca poet și umorist, a fost deseori tentat să scrie mai libertin, așa cum au făcut la vremea lor Creangă, Alecsandri și alții. A scris mult „pentru sertar”, iar aceste realizări le ținea numai pentru el, strânse într-un dosar și ferite de priviri indiscrete.
Rareori citea ceva „conspirativ” vreunui prieten bun. În decursul a peste 60 de ani de activitate fecundă, a publicat aproape tot ce a realizat, în afară de aceste creații intitulate chiar de el „impertinente”. În ultimii ani a intenționat să le publice, dar i-a lipsit curajul. Conștiinciozitatea și etica lui profesională nu l-au lăsat să depășească o anumită limită în relațiile lui cu cititorul.
În perioada 1939 – 1944 a scris textele umoristice pentru spectacolele lui Constantin Tănase. Este autorul versurilor cunoscutei melodii „Zaraza”.
În vremea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej a emigrat în Israel, unde a continuat să scrie poezie umoristică în limba română în „Cronica rimată” a cotidianului „Viața Noastră” din Tel Aviv și a fost autorul a câtorva spectacole de revistă, notează Wikipedia.

Sursa: cristi-raraitu.blogspot.com

luni, 20 ianuarie 2020

Smiley - ”Piesă de YouTube” (versuri, melodie nouă 2019, videoclip, new single)

Smiley a lansat ”Piesă de YouTube”, o melodie nouă și videoclipul oficial al cântecului, pe canalul său de YouTube în 11 septembrie 2019. Cântecul ”Piesă de YouTube” (Smiley) este produs de Vladimir Coman-Popescu și Ramon Laurentiu Militaru (HaHaHa Production). Regia și scenariul videoclipului noului single ”Piesă de YouTube” (Smiley) le aparțin lui Andrei Tiberiu Maria (Smiley) și Ramon Laurentiu Militaru, iar de montaj și efecte speciale s-a ocupat Lilian Ionuț Truță. Enjoy!

VERSURI, VIDEOCLIP NOU, MELODIE NOUĂ: Smiley - Piesa de YouTube (Official Video) NEW SINGLE 2019, NEW SONG, LYRICS



Smiley - Piesa de YouTube (Official Video) 2019
Redactor: Cristina Iurea
Grafica: Constantin Cojocaru, Vlad Bota
Thumbnail: Mircea Valcu
Vezi cum s-au facut "Piesa de YouTube" si videoclipul
➡ https://youtu.be/3zDfTAMuHa4
➡ https://youtu.be/5rRXHQmT4Tg
Asculta si descarca "Piesa de YouTube": https://Smiley.lnk.to/PiesadeVlog
Booking & Licensing:
For concerts: booking@hahahaproduction.com
https://hahahaproduction.com/booking/
Licensing: licensing@hahahaproduction.com
Follow Smiley:
Instagram: https://www.instagram.com/smiley_omul
Facebook: https://www.facebook.com/smileyonline
Twitter: https://twitter.com/smiley_omul
Youtube channel: https://www.youtube.com/user/smileyomul
Offcial website: http://smiley.ro/

VERSURI Smiley - Piesa de YouTube (LYRICS)

N-am facut niciodata o piesa de vlog,
Dar cand de greu poa' sa fie?
Facem un beat cu un bass si cuvintele pe loc,
N-are cum sa nu imi iasa mie...
Si parca suna bine,
Zi-mi ca nu iti vine,
Sa te misti si sa dai din picior!
Sa dai click pe buton, laptop sau telefon...
Subscribe la mine pe canal, te rog!

Da si tu un Like, Subscribe..
Piesa de Youtube, piesa de hype
Hai, hai...ca s-ajung milionar in Like...

Da si tu un Like, Subscribe..
Piesa de Youtube, piesa de hype
Hai, hai...ca s-ajung milionar in Like...

(Da si tu un Like, Like, Like, Subscribe...) x 4

Hai ca nu suna rau,
Hai ca poate o pui un playlist-ul tau!
Poate mai fac peste-o luna din nou,
De data asta pe subiectu' tau.
Lasa un comment mai jos,
O sa le citesc foarte riguros
Si o sa-l aleg pe cel mai frumos
Si o sa mai fac inca una...
(Like a Boss)

Da si tu un Like, Subscribe..
Piesa de Youtube, piesa de hype
Hai, hai...ca s-ajung milionar in Like...

Da si tu un Like, Subscribe..
Piesa de Youtube, piesa de hype
Hai, hai...ca s-ajung milionar in Like...

Si parca suna bine,
Zi-mi ca nu iti vine,
Sa te misti si sa dai din picior!
Sa dai click pe buton, laptop sau telefon...
Subscribe la mine pe canal, te rog!

(Da si tu un Like, Like, Like, Subscribe...) x 4

by Smiley (YouTube), 11 sept. 2019

Smiley - ”My Love” (melodie nouă 2019, versuri, videoclip, new single)

Smiley a lansat o melodie nouă, ”My Love”, și videoclipul oficial al cântecului pe YouTube în 4 octombrie 2019. Piesa ”My Love” (Smiley) esre compusă de Șerban Cazan, Eritza Laues, Edwin Serrano, Maxim Chisaru, Andrei Maria (Smiley) și Lucian Nagy pe versurile scrise de Eritza Laues și Edwin Serrano, fiind produsă de HaHaHa Production și Cat Music Romania. Regia videoclipului noului single ”My Love” (Smiley) îi aparține celebrului fotograf român Edward Aninaru, stabilit în Los Angeles. Enjoy!

VERSURI, VIDEOCLIP NOU, MELODIE NOUĂ: Smiley - My Love (Official Video) NEW SINGLE 2019, NEW SONG, LYRICS



The official music video for "My Love" performed by Smiley
Don't forget to subscribe ➡ http://bit.ly/SubscribeSmiley
Stream & Download: https://Smiley.lnk.to/MyLove
Booking & Licensing:
▶ For concerts: alexandru@hahahaproduction.com
▶ Licensing: licensing@hahahaproduction.com
Follow Smiley:
▶ Instagram: https://www.instagram.com/smiley_omul
▶ Facebook: https://www.facebook.com/smileyonline
▶ Spotify: http://bit.ly/SmileyonSpotify
▶ Apple Music: https://apple.co/2KiIVzT
▶ Twitter: https://twitter.com/smiley_omul
▶ Youtube channel: https://www.youtube.com/user/smileyomul
▶ Official website: http://smiley.ro/

Lyrics Smiley - My Love (versuri)

Don't give away my love, my love, my love, my love
When you're struttin' in your little tight dress
That's the moment that you got me seeing red,
Sorry for being overprotective
How can I not when you making boys drop?
Call the cops, call the cops cause you're looking so hot
Hands up, sirens, on the block, gunshot!
If I lose myself tonight, tell me you'll never give away what's mine!

There's a million and one different hearts in the world now
Just make sure that you make it back home for the lights out.

Promise you won't give away my love, give away my love!
Promise you won't give away my love, give away my love!
Promise you won't give away my love, give away my love!
Promise you won't give away my love, give away my love!

Don't give away my love, my love, my love, my love!

If I was left with no more than 24
To pack a bag full of ammo go to war,
And if the soldiers came knocking on your door
Tell them you still waiting for me and I'll always be yours.
Oooo, oooo, oooo, I will always be yours.

Don't give away my love, my love, my love, my love!

There's a million and one different hearts in the world now,
Just make sure that you make it back home for the lights out.
Promise you won't give away my love, give away my love!

C&P HaHaHa Production&Cat Music Romania, 2019
by Smiley (YouTube), 4 oct. 2019

duminică, 19 ianuarie 2020

MELODIE NOUĂ: Otilia feat. Lary Over - ”Origami” (2020), VERSURI. VIDEOCLIP, NEW SINGLE

Otilia feat. Lary Over - Origami (piesa noua 2020, versuri, video, new single)
Otilia feat. Lary Over - Origami (piesa noua 2020, versuri, video, new single)

Otilia Brumă și portoricanul Lary Over, Raymond Louis Guevara pe numele real, au lansat o melodie nouă, ”Origami”, odată cu videoclipul oficial al cântecului pe canalul de YouTube Roton Music TV vineri, 17 ianuarie 2020. Piesa ”Origami” (Otilia featuring Lary Over), interpretată în spaniolă, este compusă de Theea Miculescu, Gil Corber, Raymond Louis Guevara, Franklin Jovani Martinez, Marcos G. Perez și Carlos Efren Reyes - Rosado, fiind produsă de Mark Azekko (DeMoga Music), Marius Moga și Christian Eberhard pentru Roton Music Romania. Regia videoclipului noului single ”Origami” (Otilia feat. Lary Over), filmat la Miami, îi aparține lui Alex Volintiru. Enjoy!

VERSURI, VIDEOCLIP NOU, MELODIE NOUĂ: Otilia feat. Lary Over - Origami (Official Video) NEW SINGLE 2020, NEW SONG, LYRICS



Piesa noua 2020: Otilia feat. Lary Over - Origami (new song 2020)
Guitars: Alin Ilies
Trumpets: Alex Parker
Published by: Roton Music Publishing / Studio 47 MS
©&P 2019 ROTON MUSIC
Booking: booking@roton.ro

Lyrics Otilia featuring Lary Over - Origami (versuri):

Como carta de papel
Tu cuerpo sobre el mio, asi nos queda bien
Lento lento
Quiero ver y estudiar la geometria de tu piel

1,2,3 ven conmigo hey
Aqui en esta cama somos reina y rey
Si te encanta tocame

Quiero un amor controversial, interesante
Que me pone por atras y adelante
Quiero que me trates como si fuera
Tu obra de arte animate y dejame amarte

El modo origami, mami
Haz todas las formas con mi body
El modo origami, mami
Dale, salgamos d'este party

No me rompo, creame
Tomame en tus brazos, abandonate
Avanzado, nuestro nivel

Esta manera es la mejor
Se que te gusta tambien

1,2,3 ven conmigo hey
Aqui en esta cama somos reina y rey
Si te encanta tocame

Esta manera es la mejor
Se que te gusta tambien
Yo puedo ser tu mejor motor
Y asi me siento tan bien

by RotonMusicTV (YouTube), 17 ianuarie 2020

MELODIE NOUĂ: Misha feat. Connect-R - ”Asul de Inimă Albastră” (2020). VIDEOCLIP OFICIAL, NEW SINGLE

Misha și Connect-R au lansat ”Asul de Inimă Albastră”, o melodie nouă însoțită de videoclipul oficial al cântecului, pe canalul de YouTube Sprint Music miercuri, 15 ianuarie 2020. Piesa ”Asul de Inimă Albastră” (Misha feat. Connect-R) este compusă de Stoica Mario Roberto (Mario Morreti) pe versurile scrise de Irina Cupco, Claudia Șuteu și Ștefan Mihalache (Connect-R), orchestrată de Stoica Mario, Lucian Stana, Alin Ilieș și înregistrată în studiourile Famous Production. Regia videoclipului noului single ”Asul de Inimă Albastră” (Misha featuring Connect-R), produs de Rare Species, îi aparține lui Shinijikun. Vizionare și audiție plăcute!

VIDEOCLIP NOU, MELODIE NOUĂ: Misha feat. Connect-R - Asul de Inima Albastra (Official Video) New Single 2020, New Song



Piesa noua 2020: Misha featuring Connect-R - Asul de Inima Albastra
C&P 2020 Sprint Music&Sprint Media Publishing
Management & Booking:
Marius China | +40.723.315.180 | marius.china@sprintmedia.ro
Licensing: office@sprintmedia.ro
PR: Dana Popa | pr.danapopa@gmail.com
by Sprint Music (YouTube), 15 ian. 2020

joi, 16 ianuarie 2020

CHITANŢA (poezie de Ion Pribeagu)

ion pribeagu chitanta ion pribeagu tanta versuri tanta timpuri noi audio ion pribeagu poezii deocheate impertinente ion pribeagu poezii sugubete

CHITANŢA (poezie de Ion Pribeagu)

Tanţa, domnişoara Tanţa
E-o duduie foarte şic,
Zveltă, cu ochi mari şi negri
Cap superb, năsucul mic,

Picioruşe dulci şi durde
Şi, când trece ea prin Tei
Toţi bărbaţii o admiră:
- Mă, halal de mama ei!

Ce profesie are Tanţa?
Uite, n-aş putea să spun!
Nici nu mă interesează
Chiar dacă o presupun.

Dar cum Tanţa-i delicioasă
Ş-are maniere fine
Nici nu vreau să ştiu ce face
Nici cu ce şi nici cu cine.

Ca vecini de bloc, se-ntâmplă
Ca să-i cer un ac sau aţă
Sau îmi cere ea o carte
Până mâine dimineaţă.

O vecinătate dragă
Ne prinde zilele-n cătuşe
Că ades intru la Tanţa
Fără să mai bat la uşe.

Tot aşa într-o seară, intru
Era iarnă grea şi ger
Şi-o găsesc în pielea goală
Stând lângă calorifer.

Năucit de frumuseţea-i
Dau să mă retrag un pic
Iară Tanţa-mi spune: -Intră,
Intră dragă, nu-i nimic!

Am intrat şi beat de farmec
O-ntrebai plin de mister:
- Pentru ce stai goală, scumpo
Lângă acel calorifer?

- Fiindc-a fost proprietarul,
Mi-a răspuns şăgalnic Tanţa,
Mi-am plătit la el chiria
Şi-uite-acum usuc chitanţa!

poezie satirică de Ion Pribeagu
Sursa imaginii: www.oglindiri.wordpress.com

Timpuri Noi - Tanţa (1992 - audio)



Ion Pribeagu (n. 27 octombrie 1887 Sulița, județul Botoșani – d. 1971, Tel Aviv, Israel) a fost pseudonimul literar al lui Isac Lazarovici, poet și umorist evreu originar din România, informează Wikipedia.
Până să se hotărască la pseudonimul literar de Ion Pribeagu, care l-a consacrat, a început prin a-și anagrama prenumele și a folosit primul pseudonim: Sachi Disperatu. Au urmat apoi alte pseudonime: Ion Palavră, Ivan Turbincă, Ion Vraiște, Vasile Ispravă, Vasile Găină. A scris foarte mult în viața lui: piese, reviste, cronici și în proză, dar mai ales în versuri. Ca poet și umorist, a fost deseori tentat să scrie mai libertin, așa cum au făcut la vremea lor Creangă, Alecsandri și alții. A scris mult „pentru sertar”, iar aceste realizări le ținea numai pentru el, strânse într-un dosar și ferite de priviri indiscrete.
Rareori citea ceva „conspirativ” vreunui prieten bun. În decursul a peste 60 de ani de activitate fecundă, a publicat aproape tot ce a realizat, în afară de aceste creații intitulate chiar de el „impertinente”. În ultimii ani a intenționat să le publice, dar i-a lipsit curajul. Conștiinciozitatea și etica lui profesională nu l-au lăsat să depășească o anumită limită în relațiile lui cu cititorul.
În perioada 1939 – 1944 a scris textele umoristice pentru spectacolele lui Constantin Tănase. Este autorul versurilor cunoscutei melodii „Zaraza”.
În vremea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej a emigrat în Israel, unde a continuat să scrie poezie umoristică în limba română în „Cronica rimată” a cotidianului „Viața Noastră” din Tel Aviv și a fost autorul a câtorva spectacole de revistă, notează Wikipedia.

Curriculum Vitae în versuri

Numele: Ion Pribeagu / Ocupația: scriitor, / Peste un metru înălțime / De la cap pân-la picior. / Data nașterii: octombrie / Locul nașterii: în pat / Semnele particulare:/ Mărunțel și inspirat. / Ochi deștepti ascunși sub lupe, / Nas copoi și barba rade, / După stil și comportare / Par a fi om cumsecade.

Scrisoarea lui Ion Pribeagu către Gheorghiu-Dej

Pentru că i s-a respins cererea de emigrare în Israel de câteva ori, Ion Pribeagu s-a hotărât să-i scrie lui Gheorghiu-Dej. Aceasta este scrisoarea datorită căreia i-a fost aprobată cererea de emigrare.

„Am depus actele toate / Și bilet de sănătate, / Și fotografii recente, cazierul cu amprente, / Plus biletul de vaccin / Că n-am fost supus străin, / Note bune la purtare, / Ordinul de concentrare, / Act de naștere-al lui tata, / De la fisc pe cinci ani plata. / Anexez aici chitanța / Că-s la zi cu Manutanța, / Am dovada de la „Sacra”/ C-am trăit bine cu soacra, / Că n-am bloc, că n-am moșie, / Că n-am stat la pușcărie, Că n-am fost nici beat, nici mort. / Am și act de cununie / Și-mi mai trebuie-o hârtie, /Doar atâta: Pașaport.”

Sursa: cristi-raraitu.blogspot.com